ukenru
pristayko-poyasniv-situatsiyu-z-veto-ugorschini-na-zayavu-nato-po-ukrayini

Пристайко пояснив ситуацію з вето Угорщини на заяву НАТО по Україні

 • 12592 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. На момент приїзду Північноатлантичної ради в Україну, спільна заява була вже погоджена всіма членами НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час брифінгу у Києві в п'ятницю, передає кореспондент УНН.

"Щодо Угорщини: я хочу щоб ми зрозуміли, і не все було зрозуміло навіть нам, тому що ці заяви міністра Сійярто, що ми заблокували за день, потім ми зняли блокаду тому що було щось враховано. Хочу пояснити, як це насправді працює, чому ця проблема взагалі виникла. Це - зустріч НАТО, приїзд всієї Північноатлантичної ради і зустріч з Президентом України. Ми маємо документ, затверджений всіма 29 членами. Ви знаєте, в НАТО застосовується принцип консенсусу. Тобто на момент приїзду в Україну вони мали спільну заяву, яка була складним процесом переговорів між 29 членами. На якийсь момент вони вийшли на спільну мову щодо того, що буде в цій заяві, і на момент зустрічі ця заява була запропонована Україні", - пояснив Пристайко.

На уточнююче запитання журналіста він відповів, що "на момент, коли НАТО приїхало, текст був погоджений всіма 29 членами".

"Ніякого блокування консенсусу по формуванню документу не було", - наголосив міністр.

Нагадаємо, Вадим Пристайко розповів про підготовку до нового етапу обміну з РФ.

Українські Національні Новини

Політика