ukenru
prints-daniyi-obiyme-posadu-atashe-oboronnoyi-promislovosti-v-posolstvi-u-vashingtoni

Принц Данії обійме посаду аташе оборонної промисловості в посольстві у Вашингтоні

 • 552422 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Принц Данії Йоакім переїжджає до Сполучених Штатів Америки, щоб з вересня обійняти посаду аташе оборонної промисловості у посольстві Данії у Вашингтоні. Передає Associated Press з посиланням на міністерство оборони Данії, пише УНН.

Цитата

"Я пишаюся тим, що я все ще маю можливість представляти Данію на міжнародному рівні в галузі безпеки та оборони", — заявив Йоакім.

Деталі

Принц Йоакім— молодший син королеви Маргрете II і шостий у спадщині на данський престол. Починаючи з 1987 року принц має військовий досвід у збройних силах Данії та інших місцях.

Принц обіймав аналогічну посаду в посольстві Данії в Парижі з 2020 року, але в листопаді оголосив, що залишить цю посаду цього літа.

Доповнення

Минулого року між ним та данським королівським будинком стався розкол, коли королева Маргрете заявила, що четверо дітей принца повинні втратити свої титули принца і принцеси.

Популярний данський монарх пізніше перепрошував за те, що засмутив членів своєї сім'ї цим рішенням, але відмовився змінити свою думку.

Українські Національні Новини

Новини Світу