ukenru
prikordonniki-zatrimali-12-vyetnamtsiv-na-kordoni-z-ugorschinoyu

Прикордонники затримали 12 в'єтнамців на кордоні з Угорщиною

 • 13220 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Прикордонники затримали 12 мігрантів, які назвалися громадянами В’єтнаму та намагались потрапити до Угорщини. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби України.

"Учора на Закарпатті військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону завадили групі з 12 мігрантів потрапити в Угорщину. Порушники пробиралися до кордону та були затримані за 300 метрів від нього. До групи іноземців входило 12 осіб, серед яких 7 чоловіків та 5 жінок. Документів із собою вони не мали, однак назвалися громадянами В’єтнаму. Крім того, на цьому напрямку прикордонники викрили громадянина України, який можливо причетний до спроби переправлення іноземців. Під час затримання 26-річний чоловік перебував у досить збудженому стані та намагався чинити фізичний опір", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організатори добре готували нелегалів для подорожі. В’єтнамці із собою мали маскувальні накидки, які б дозволяли їм залишатися непоміченими від тепловізорів, спальний мішок, а також у одного з затриманих прикордонники виявили імітатор сліду дикої тварини.

"Наразі незаконні мігранти знаходяться в прикордонному підрозділі. На них складено протоколи за ч.2 ст.204-1 Кодексу України про адміністративні провопорушення за спробу порушення кордону та будуть проведені фільтраційно-перевірочні заходи для встановлення всіх обставин їх мандрівки. А на нашого співвітчизника складено протокол за ст.185-10 КУпАП, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 345 ККУ "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", - додали у пресслужбі.

Також повідомляється, що до поліції направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення відповідальність за яке передбачене ч. 2 ст. 332 КК України за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

У ДПСУ додали, що за 9 місяців цього року, співробітники Держприкордонслужби затримали більше 60 громадян В’єтнаму, які намагалися незаконно перетнути державний кордон України.

Нагадаємо, з Кропивницького депортували нелегала-росіянина.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП