ukenru
prigroziv-zakhodami-vid-yakikh-utrimuvalisya-v-minulomu-blinken-zayaviv-pro-tsinu-za-podalshu-agresiyu-rosiyi-v-ukrayini

Пригрозив заходами, від яких "утримувалися в минулому": Блінкен заявив про ціну за подальшу агресію Росії в Україні

 • 12814 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. США і союзники по НАТО готові виставити велику ціну в разі подальшої агресії Росії проти України. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен за підсумками зустрічі глав МЗС Альянсу в Ризі, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ми дали зрозуміти Кремлю, що будемо рішуче реагувати, включаючи низку ефективних економічних заходів, від яких ми утримувалися в минулому. Після моєї зустрічі з президентом Зеленським і міністром закордонних справ Кулебою минулого місяця, інші високопоставлені чиновники Держдепартаменту почали взаємодіяти з українськими партнерами, союзниками по НАТО і росіянами. І я приїхав до Риги, щоб порадитися і координувати свої дії з нашими союзниками, і очевидно, що вони такі ж рішучі, як і ми. Я чув це голосно і ясно під час наших обговорень вчора і сьогодні практично від усіх членів НАТО і в ході прямих консультацій з Францією, Німеччиною і Великою Британією", — заявив Блінкен.

"Ми готові виставити серйозну ціну за подальшу агресію Росії в Україні, НАТО готове посилити оборону на східному фланзі", — підкреслив він.

Деталі

За словами держсекретаря, США глибоко стурбовані свідченнями того, що Росія "будує плани серйозних агресивних дій проти України".

У плани, за словами Блінкена, входять спроби дестабілізувати Україну зсередини, а також широкомасштабні військові операції.

"Ми не знаємо, чи прийняв президент Путін рішення про вторгнення. Ми дійсно знаємо, що він створює можливість зробити це в короткі терміни, якщо він так вирішить. Тому, незважаючи на невизначеність щодо намірів і термінів, ми повинні підготуватися до всіх непередбачених обставин, працюючи над тим, щоб Росія змінила курс", — підкреслив він.

Блінкен також закликав Україну продовжувати проявляти стриманість.

"Найбільш багатообіцяючий шлях дипломатії — це повернення Росії та України до діалогу щодо Мінських угод, спрямованих на припинення збройного конфлікту на сході України", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен про заяви Путіна: ідея про те, що Україна становить загрозу для Росії, стала б поганим жартом

Українські Національні Новини

Політика