prigozhin-planuvav-viklik-viyskovomu-kerivnitstvu-rf-vprodovzh-trivalogo-chasu-cnn

Пригожин планував виклик військовому керівництву рф впродовж тривалого часу - CNN

 • 1237531 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Представники американської розвідки вважають, що євген пригожин, ватажок пвк "вагнера", планував серйозний виклик російському військовому керівництву впродовж тривалого часу, але було незрозуміло, якою буде кінцева мета, пише CNN з посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

За словами двох співрозмовників, на початку цього тижня представники розвідки поінформували лідерів Конгресу про пересування групи вагнера і нарощування техніки поблизу росії.

Представники американських і західних розвідок бачили ознаки того, що пригожин готувався до такого кроку, в тому числі шляхом накопичення зброї і боєприпасів, сказав один західний розвідник і ще одна людина, знайома з розвідданими, пише видання.

Джерело, знайоме з розвідданими, сказало, що "все сталося дуже швидко", і було важко зрозуміти, наскільки серйозно пригожин погрожував російським військовим і куди він збирається відвести свої війська.

Як повідомили CNN джерела, знайомі з думкою адміністрації, американські і західні чиновники намагаються не втручатися в ситуацію через те, що путін може використати в якості зброї будь-яку можливу участь Заходу в ескалації кризи, що загострюється.

Коли російське вторгнення в Україну застопорилося на початку цього року, американські чиновники вирішили, що між групою вагнера і російським урядом ведеться внутрішня боротьба за владу. Однак, за словами джерел, знайомих з розвідкою, американські та європейські розвідники не передбачали, що пригожин зі своїми силами рушить на штурм Ростовської області росії.

"Дуже важко сказати, скільки було розмов, а скільки реальних дій. Напруга наростала так довго, а насправді нічого не відбувалося", - заявило одне з джерел CNN. 

Представник європейської розвідки сказав, що "температура, очевидно, зростала", але мало хто міг передбачити, що планував Пригожин.

Американським і європейським чиновникам незрозуміло, наскільки заздалегідь пригожин планував повстання. Одне джерело, знайоме із західною розвідкою, повідомило, що на його організацію пішло щонайменше кілька днів. Інше джерело, однак, зазначило, що Ростов знаходиться дуже близько до лінії фронту в Україні, тому, можливо, це не вимагало багато часу на обдумування.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив у суботу перед оголошенням про завершення повстання, що конфлікт виявив "слабкість" росії, а радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що керівник пвк «вагнер» євген прігожин здав назад,погодившись на домовленості з владою рф за посередництва лукашенка.

Контекст

23 червня генпрокуратура рф оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника чвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина і вжити заходів для його затримання.

Повідомлялося, що "бойовики "вагнера" взяли під свій контроль військові об'єкти в місті воронеж", яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин заявив, що під контролем пвк "вагнер" перебувають військові об'єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах пвк "блокувати місто ростов" і "йти в москву".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дійшли до москви 200 кілометрів: пригожин заявив, що "розвертає колони"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі