ukenru
prichina-pozhezhi-u-reanimatsiyi-na-prikarpatti-postavili-zaupokiynu-svichku-pid-chas-roboti-kisnevikh-kontsentratoriv

Смертельна пожежа у реанімації на Прикарпатті: назвали ймовірну причину

 • 19179 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Пожежа у відділенні реанімації Косівської міської лікарні на Прикарпатті могла статися через грубе порушення правил пожежної безпеки. Співробітник закладу поставив заупокійну свічку в приміщенні, де працювало одночасно п'ять кисневих концентраторів. Про це УНН повідомляє з посиланням на ДСНС.

Цитата

"Вже маємо попередні дані щодо розслідування трагедії в Івано-Франківський лікарні… На жаль, попри те, що обставини таких резонансних пожеж відрізняються – причина майже завжди одна: грубе порушення правил пожежної безпеки. 28 грудня у Косівській лікарні саме дії людини – її необізнаність щодо елементарних законів фізики та нехтування правилами безпеки призвели до непоправних втрат", — ідеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем.

"Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від COVID-19, один зі співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети… У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути", — зазначається в повідомленні.

Доповнення

28 грудня у лікарні на Прикарпатті сталася пожежа. В результаті загинуло четверо людей.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 270 ККУ - порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП