ukenru
pri-rnbo-stvorili-radu-ekspertiv-z-energobezpeki

При РНБО створили Раду експертів з енергобезпеки

 • 14609 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Президентом України утворено Раду експертів з питань енергетичної безпеки. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу РНБО.

Так, під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова відбулося засідання робочої групи з питань розвитку водневої економіки, яку утворено відповідно до Указу Президента України від 29 травня 2020 року № 206 "Про Раду експертів з питань енергетичної безпеки".

Також секретар РНБО України, відкриваючи засідання робочої групи, наголосив на актуальності розвитку водневої економіки: "Це питання є вкрай важливим у сучасному світі. Україна має великий потенціал в цій галузі, який ми зобов’язані використовувати".

За його словами, сьогодні є фахівці, ресурси та інвестори. Для отримання реальних результатів потрібно об’єднати зусилля науки, бізнесу та влади.

"Данілов поінформував присутніх, що з метою забезпечення ефективного реагування держави на загрози у сфері енергетичної безпеки та визначення стратегічних напрямів розвитку паливно-енергетичного комплексу держави з урахуванням новітніх світових тенденцій, Президентом України утворено Раду експертів з питань енергетичної безпеки, яка буде вищим дорадчим органом для Глави Держави та Ради національної безпеки України з енергетичної проблематики", - зазначається в повідомленні.

Данілов повідомив, що для підготовки рекомендацій Раді експертів та забезпечення її роботи, в Апараті РНБО України утворено робочу групу з питань розвитку водневої економіки.

"Під час засідання було узгоджено ряд заходів щодо організації ефективної роботи групи з метою винесення на розгляд керівництва країни пропозицій щодо інноваційних підходів до розвитку нетрадиційних джерел енергії", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, робоча група з питань розвитку водневої економіки має підготувати та подати на розгляд Ради експертів з питань енергетичної безпеки пропозиції щодо розвитку водневої економіки в Україні.

Нагадаємо, Кулеба обговорив із представником Єврокомісії участь України у водневих ініціативах ЄС.

Українські Національні Новини

Політика