prezidenta-prosyat-posmertno-prisvoyiti-zvannya-geroya-ukrayini-viyskovomu-yakiy-proviv-pobratimiv-cherez-minne-pole

Президента просять посмертно присвоїти звання Героя України військовому, який провів побратимів через мінне поле

 • 4825906 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) розвідникові, молодшому сержантові Павлу Романенку просить у петиції до Президента України його дружина, пише УНН.

Деталі

Павло Романенко з 2014 року брав активну участь у захисті України.

За вісім років війни пройшов найгарячіші точки Донецької та Луганських областей. 24 лютого 2022 року зустрів ворога на лінінії зіткнення у Донецькій області.

«На початку березня 2022 року бригаду було перекинуто на Харківський напрямок, де стримували наступ ворога і тримали оборону в н.п. Долина, Кам’янка та Довгеньке.

В одному із виходів рота потрапила у засідку з противником та відходячи опинились на мінному полі, але Павло не побоявся, та прийняв на себе командування і вивів побратимів через мінне поле, всі повернулись живими та неушкодженими. Так як він був фахівцем та спеціалістом з розмінування першого рівня за кваліфікацією «спеціаліст 3 класу, ВОС 166 - сапер», - йдеться у петиції, яку наразі вже підписали понад 11 тисяч громадян.

Однак цього недостатньо. Аби Глава держави розглянув петицію – кількість підписів має становити не менше 25 тисяч. Для того аби підтримати цю ініціативу наразі залишилося менше 9 днів.

Отримати більше інформації про Героя та підтримати звернення до Президента можна за посиланням - https://petition.president.gov.ua/petition/193222.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Арахамія вважає, що нардеп Торохтій має скласти мандат

     • 296042 переглядiв