ukenru
prezident-yevroradi-na-samiti-g7-nasha-solidarnist-mozhe-vryatuvati-zhittya-sentsova

Президент Євроради на саміті G7: наша солідарність може врятувати життя Сенцова

 • 10363 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Президент Євроради Дональд Туск, виступаючи на брифінгу в Канаді перед початком саміту “Великої сімки”, закликав держав-членів висловити підтримку українському режисеру Олегу Сенцову, передає УНН.

“...хочу зробити важливе звернення щодо справи Олега Сенцова - українського кінорежисера, який брав участь в протестах Євромайдану у Києві і який виступав проти анексії Криму Росією. Наразі він відбуває 20-річне ув’язнення в колонії суворого режиму в Сибіру після політично вмотивованого судового процесу в Росії, в результаті якого він був звинувачений у тероризмі”, — сказав Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек Amnesty International закликав РФ звільнити Сенцова

За словами президента Євроради, сьогодні 26-й день його голодування, якого Сенцов збирається дотримуватись, вимагаючи звільнення 64-х українських політв’язнів.

“Тому я закликаю лідерів показати підтримку Олегу Сенцову. Наша солідарність може врятувати його життя”, — наголосив політик.

14 травня український кінорежисер Олег Сенцов розпочав безстрокове голодування, закликаючи до звільненя “усіх українських політичних в’язнів” в Російській Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада вимагає звільнити Сенцова

16 травня у листі, переданому через адвоката, Олег Сенцов оголосив, що він,"громадянин України, якого було незаконно засуджено російським судом, та який відбуває покарання у виправній колонії в Лабитнангі, оголошує голодування на невизначений термін з 14 травня 2018 року“.

Він заявив, що припинить голодування лише за умови звільнення “всіх українських політичних в’язнів”, засуджених Російською Федерацією.

25 серпня 2015 року Олега Сенцова було засуджено на 20 років ув’язнення в результаті несправедливого судового розгляду за політично мотивованими обвинуваченнями.

Українські Національні Новини

Політика