ukenru
prezident-ukrayini-zayaviv-scho-rosiya-ne-maye-prava-shantazhuvati-svit-zagrozoyu-yadernoyi-zbroyi

Президент України заявив, що росія не має права "шантажувати світ»" загрозою ядерної зброї

 • 142866 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції в Києві з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Маріано Гросі розкритикував нещодавні операції російських військ на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"У 36-ту річницю аварії на Чорнобильській АЕС, світ знову був лише за крок від катастрофи, тому що для російських військ станція і все це - була лише чергова зона бойових дій, де вони не намагалися дбати про ядерну безпеку", – сказав Зеленський.

Деталі

Зеленський звинуватив російські війська в тому, що вони не враховують ядерну небезпеку, а також пограбували й пошкодили декілька територій заводу, включаючи центр управління системою та лабораторію.

Чорнобильська атомна електростанція на півночі України була окупована російськими військами, але тепер знову під контролем України.

Він попередив, що їхня необережність сигналізує про небезпеку застосування росією ядерної зброї.

"З огляду на рівень загрози, ми вважаємо, що росія не має права перетворювати ядерну енергію на зброю і шантажувати світ використанням ядерної зброї", - сказав Зеленський.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Сергій Лавров дав інтерв'ю російському каналу де заявив, що загроза ядерної війни реальна.

Українські Національні Новини

Політика