ukenru
prezident-somali-zupiniv-povnovazhennya-pidozryuvanogo-v-koruptsiyi-premyera

Президент Сомалі зупинив повноваження підозрюваного в корупції прем'єра

 • 20095 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Президент Сомалі Мохамед Абдуллагі Мохамед тимчасово зупинив повноваження прем'єр-міністра країни Мохамеда Хусейна Робле, якого підозрюють у корупції. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт уряду Сомалі та видання Reuters.

Деталі

"Оскільки прем'єр-міністр (Мохамед Хусейн Робле) став фігурантом справи про корупцію та незаконне привласнення держкоштів ... його повноваження зупинено до завершення розслідування", — ідеться у повідмоленні.

Зокрема, Мохамед звинуватив Робле у розкраданні землі, яка належить Сомалійській національній армії, та у втручанні у розслідування міністерства оборони.

Крім того, президент усунув з посади командувача військових морських сил Сомалі Абдихаміда Мохамеда Діріра.

Додамо

Президент Сомалі надав Робле широкі повноваження щодо організації виборів у травні, коли у країні виникла гостра політична криза через бажання Мохамеда продовжити на два роки строк своїх нинішніх повноважень.

Із вересня відносини між главою держави та прем'єр-міністром значно погіршилися через загострення в Сомалі боротьби за владу між різними політичними силами напередодні майбутніх парламентських і президентських виборів.

Українські Національні Новини

Новини Світу