ukenru
prezident-rf-natyaknuv-scho-diyi-ssha-ta-yes-sprichinili-aneksiyu-krimu

Президент РФ натякнув, що дії США та ЄС спричинили анексію Криму

 • 22478 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що США та європейські країни винні в тому, що громадяни, які проживали на території Криму, після Революції Гідності навесні 2014 року захотіли приєднатися до складу Росії. Про це він сказав сьогодні під час щорічної прес-конференції, передає УНН.

"...наші американські і європейські друзі виступили гарантами угоди між В.Януковичем і опозицією. Наступного дня все було порушено, була захоплена влада. Замість того, щоб засудити антиконституційний переворот і закликати до виконання угоди, під якою стоять підписи міністрів закордонних справ трьох європейських держав Франції, Німеччини та Польщі, замість цього підтримали антиконституційний переворот. Це призвело до того, що громадяни, які проживали на території Криму, захотіли приєднатися до Росії, і до втрати Криму для України, і призвело до відомих кривавих трагічних подій на Донбасі", - сказав він.

Як повідомляв УНН, 20 грудня США розширили список санкцій щодо Москви у зв'язку з подіями в Україні і окупацією Криму.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.

Українські Національні Новини

Політика