ukenru
prezident-pro-reintegratsiyu-donbasu-mayemo-znayti-variant-yakiy-pidtrimaye-bilshist-naselennya

Президент про реінтеграцію Донбасу: маємо знайти варіант, який підтримає більшість населення

 • 11527 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. У питанні щодо реінтеграції Донбасу і Криму в країні існує абсолютно різне бачення, і влада має знайти варіант, який підтримає більшість українців. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Форумі єдності в Маріуполі, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні в країні існує абсолютно різне бачення у питанні повернення Донбасу і Криму. Більшість впевнена, що вони повинні повернутись в Україну. Але як саме – тут суспільство розділене. За даними соціології, десь 20-21% вважає, що потрібно продовжувати бойові дії до перемоги, 20% - здійснювати економічну і територіальну блокаду, 22% впевнені, що треба почати переговори про особливий статус ОРДЛО у складі України, 10% рахують, що слід взагалі відмовитись від цих територій, а 26% українців важко відповісти на це питання. Водночас 80% хочуть припинення вогню. Єдиного рішення, яке задовольнить усіх, я впевнений, ніколи не буде. Але ми повинні знайти варіант, який підтримає абсолютна більшість. Суспільство повинно розуміти і погоджуватись з умовами реінтеграції Донбасу і Криму, з принципами перехідного правосуддя. Відсутність спільного бачення паралізує наш рух, адже будь-який крок в будь-якому напрямку розіб’ється об стіну критики від усіх, хто має інший погляд", - сказав Президент.

Крім того, зі слів Зеленського, гострі питання, як-то "виплати пенсій чи торгівельна блокада, треба вирішувати з холодною головою, без політичних гасел та ставити в цих питаннях на перше місце інтереси України, інтереси громадян України".

Нагадаємо, Президент завив, що на шляху до успішного закінчення війни та панування миру, треба пройти 3 головні етапи.

Українські Національні Новини

Політика