ukenru
prezident-pidpisav-zakon-pro-pidtrimku-sudnobuduvannya-ukrayini

Президент підписав закон про підтримку суднобудування України

 • 20051 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. У середу під час виступу в Миколаєві Президент України Петро Порошенко підписав закон про підтримку суднобудування України, передає УНН.

За словами Президента, норма, яка дозволяла завозити для виробництва всередині України необхідні комплектуючі, враховуючи інноваційний характер судно будівництва, тривалий цикл розробки та будівництва, високу капіталомісткість продукції, для того, щоб не заморожували обігові кошти українських виробників (в законодавстві нині встановлений термін 365 днів для ввезення і перероблення імпортних товарів на підприємство суднобудування за пільговими умовами - ред.) - змінена. 

"Суднобудівники звернулись до мене з проханням і аргументацією, що цей термін є недостатнім, і за 365 днів, враховуючи цикл суднобудування, цикл виробництва, не вистачає суднобудівникам для того, щоб виробити необхідну продукцію. Я прийняв рішення, ініціювали разом з парламентом необхідний законопроект проголосували, і сьогодні я планую підписати закон про підтримку суднобудування України", - наголосив Порошенко під час виступу, після цього демонстративно підписав документ.

"Ще раз наголошую, цим законом вносяться зміни до митного кодексу щодо збереження та розвитку вітчизняної суднобудівної галузі. Закон підписаний", - сказав він.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко 21 травня підписав закон про скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну. Про це свідчить інформація на сторінці законопроекту №5470-д на сайті Верховної Ради.

Українські Національні Новини

Політика