ukenru
prezident-nazvav-kilkist-regulyarnikh-rosiyskikh-viysk-v-ordlo

Президент назвав кількість регулярних російських військ в ОРДЛО

 • 14499 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Україна має підтверджені дані про перебування в окупованій частині Донбасу регулярних російських військ, у різні періоди їх кількість була від 10 до 2,5 тисячі. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Ми маємо підтверджені цифри, що в різні періоди їх кількість була від 10 тис. до 2,5 тис. — регулярних російських військ на окупованій території. Плюс вони мають майже 50 тис. військ так званих "російських волонтерів", які були набрані через російську мобілізаційну систему і направлені туди", - зазначив Президент в інтерв’ю CBS News, відповідаючи на запитання, скільки зараз російських солдат перебувають на сході України.

З його слів, вони вдають, що вони не солдати регулярної армії. "Але вони - росіяни, вони - за національністю росіяни, вони - російські солдати. Вони використовують російську зброю та амуніцію. І це - росіяни", - додав Порошенко.

Глава держави також наголосив, що за даними української сторони, до 50% тих, хто зараз воює на Донбасі, є громадянами Росії.

Нагадаємо, за словами Президента, Росія прагне дестабілізувати Україну і повернути її у Радянський Союз.

Українські Національні Новини

Політика