prezident-moldovi-pro-shpigunskiy-punkt-rf-na-dakhu-posolstva-v-kishinevi-tsya-informatsiya-vidoma

Президент Молдови про "шпигунський пункт" рф на даху посольства в Кишиневі: "ця інформація відома"

 • 232221 переглядiв

Деталі

Президент Майя Санду 25 липня прокоментувала журналістське розслідування, згідно з яким на даху посольства росії в Кишиневі встановлено десятки антен та супутникових тарілок для стеження за молдавською владою. 

Цитата

«Ця інформація відома нашим спецслужбам. У відповідний час вони розкажуть подробиці та запропонують розв'язання цієї проблеми», - сказала Санду на брифінгу.

Доповнення

Як раніше повідомляв УНН, Insider та Jurnal TV опублікували спільне розслідування. Журналісти з'ясували, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен та супутникових тарілок. Вони перехоплюють сигнали супутникової телефонії. Це дозволяє прослуховувати телефонні розмови та перехоплювати переговори щодо рації місцевої поліції. За даними журналістів, щороку кількість супутникових тарілок зростає, а на дах посольства піднімаються співробітники російських спецслужб.

Після публікації розслідування посла росії в Кишиневі олега васнєцова викликали до Міністерства закордонних справ та євроінтеграції, щоб він дав роз'яснення про ситуацію, що склалася. У відомстві заявили, що вважають неприйнятним шпигунство та іноземне втручання у внутрішні справи Молдови і залежно від подальшого розвитку подій, влада Молдови розгляне кілька варіантів реагування.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Шпигувала за бойовою авіацією ЗСУ: затримано агента гру

     • 177183 переглядiв

    Міністерство природи рф вивезло з ТОТ 77 українських дітей

     • 148770 переглядiв