ukenru
prezident-litvi-mi-povinni-pripiniti-finansuvannya-viyni-putina

Президент Литви: ми повинні припинити фінансування війни путіна

 • 130568 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що потрібно припинити фінансування війни путіна. Він закликав партнерів збільшити підтримку України, заборонити експорт російських нафти і газу, а також запровадити санкції проти всіх банків рф. Про це Науседа сказав на спільному брифінгу у Києві з Президентами України, Польщі, Латвії та Естонії, інформує УНН.

Цитата 

"Литва передала українським Збройним Силам оборонну зброю. Сподіваюся, що Україна таким чином наблизиться до перемоги і миру. Я закликаю наших союзників, партнерів збільшити та прискорити їхню підтримку України зброєю", - сказав він.

Деталі

Науседа привітав дипломатичні зусилля та наголосив, що майбутнє України буде вирішено на полі бою. Він також відзначив важливість економічної, фінансової та гуманітарної допомоги.

Президент Литви закликав до заборони російської нафти і газу і запровадження санкцій проти всіх банків рф.

"Це не може зачекати рік чи два. Українці страждають і гинуть щодня: діти, жінки, люди похилого віку. Ми маємо припинити фінансування війни путіна", - сказав Науседа.

Він наголосив, що багато років Литва мала лише одне джерело газу, і це була росія.

"Нам вдалося розірвати енергетичні звʼязки з агресором, я вірю, що решті Європі вдасться зробити це теж. Це питання політичної волі", - зазначив Науседа.

Глава держави також сказав, що Україна належить до Євросоюзу, і Литва виступатиме за це, поки наша країна "не сяде поряд у Брюсселі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переговори були плідними": Зеленський про візит президентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

Українські Національні Новини

Політика