prezident-kazakhstanu-tokayev-vislovivsya-pro-pidtrimku-putina-na-tli-zakolotu-prigozhina

Президент Казахстану Токаєв висловився про підтримку путіна на тлі "заколоту" пригожина

 • 1306630 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив у вівторок, що "від самого початку" "заколоту" власника пвк "вагнер" євгенія пригожина висловив російському диктаторові володимиру путіну підтримку, пише УНН з посиланням на Zakon.kz.

Цитата

"Ми перебуваємо в єдиному економічному просторі, нас об'єднують тисячі гуманітарних зв'язків і контактів. Від самого початку з мого боку під час телефонної розмови з президентом російської федерації було заявлено про повну підтримку його дій, спрямованих на збереження і зміцнення конституційного порядку і законності. Жодних сумнівів у цьому не було з урахуванням потенціалу російської держави та особистості її загальнонаціонального лідера", - сказав Токаєв.

Доповнення

24 червня 2033 року відбулася телефонна розмова Токаєва з путіним. Тоді путін розповів про ситуацію в країні. На що Касим-Жомарт Токаєв зазначив, що події, які відбуваються, – це внутрішня справа росії.

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони росії, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". Міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності.

Після дня "походу на москву" пригожин відмовився від таких планів, заявивши, що “розвертає колони”.

У кремлі водночас заявили про якісь домовленості, що кримінальну справу стосовно пригожина нібито закриють, а сам він "піде в білорусь". Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка.

Справу проти пригожина на 26 червня так і не закрили.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Донеччина: росіяни обстріляли житловий сектор, є руйнування

     • 917561 переглядiв

    Через пожежу у будинку на Львівщині загинули матір з дитиною

     • 221993 переглядiв