ukenru
prezident-fbu-nazvav-usika-favoritom-u-debyutnomu-boyu-supervazhkogo-divizionu

Президент ФБУ назвав Усика фаворитом у дебютному бою суперважкого дивізіону

 • 9320 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Президент Федерації боксу України Володимир Продивус поділився очікуваннями від бою Олександра Усика проти Чазза Уізерспуна в суперважкій вазі та назвав сильні сторони американця, повідомляє УНН з посиланням на Федерацію боксу України.

Спочатку Продивус згадав про ситуацію із позитивною допінг-пробою Тайрона Спонга, через яку Усику і його команді прийшлося екстрено шукати заміну.

"Думаю, Усик фокусувався, передовсім, на собі – все залежатиме від його форми, підготовки, мотивації. Спонг – цікавий боксер, але в випадку допінг-скандалу ми ставимо крапку й забуваємо про нього. Доводити свою правоту, виправдовуватися він буде вже перед компетентними органами. Але свої проблеми Тайрон зробив проблемами свого суперника також. Щодо нашого боксера, то для Олександра форс-мажор створив додаткові труднощі. Він готувався до Спонга – 33-річного голландця зростом 188 см і розмахом рук 189 см. Уізерспун – на 5 років старший, на 5 см вищий, розмах візуально також суттєво більший. Плюс 12 кілограм різниці – так, Усик буде рухливішим, але треба врахувати, що Чазз боксував у травні, він має бути в бойовій формі та в готовності", - заявив президент Федерації.

Президент федерації вважає українця фаворитом на тлі і Спонга, і Уізерспуна.

"Ясна річ, на фоні обох цих суперників Усик виглядає фаворитом. Але якраз те, що Чазз у свої 38 років має чи не останній шанс у кар’єрі, робить його особливо небезпечним. Він прекрасно розуміє, що Олександр готувався до іншого бійця. Він знає, що цей бій означає для його кар’єри. Такий суперник може піти ва-банк, почати битися, а не обдумано, обережно боксувати. Я уважно вивчав, що говорили боксери перед цим боєм – Уізерспун якраз про це й говорить, що бій із Усиком може змінити його життя", - зауважив Продивус.

Президент ФБУ підсумував все сказане, зазначивши, що досвід може допомогти американцю: "великий досвід. Він пройшов через те, через що також пройшов й Усик. Він також пройшов олімпійську школу боксу, їздив на Олімпіаду, перших 23 бої серед професіоналів провів без поразок. Із 38 боїв 29 він виграв нокаутом. Від 2012 року не знає поразок. Він не розбалуваний боями з великими боксерами: можливо, з часів Ареоли, більше 10 років, він не мав суперників значного рівня. Усик – це, напевно, найвеличніший його суперник за весь час".

Нагадаємо, що бій Усик - Уізерспун пройде на "Вітраст Арені" у Чикаго 13 жовтня.

Українські Національні Новини

Спорт