ukenru
premyer-virmeniyi-ne-viklyuchiv-rozglyad-pitannya-viznannya-nezalezhnosti-nagirnogo-karabakhu

Прем'єр Вірменії не виключив розгляд питання "визнання незалежності" Нагірного Карабаху

 • 13894 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Уряд Вірменії може розглянути питання "визнання незалежності" Нагірного Карабаху. Про це в неділю заявив в парламенті прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Так, ми повинні розглянути питання визнання незалежності Арцаху (Нагірного Карабаху - ред.), у нашому порядку є таке питання. Ми повинні дуже серйозно це обговорити. Ми розглядаємо всі сценарії розвитку подій", - зазначив він.

Нагадаємо, ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном сталася 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в загостренні ситуації на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі. Є заяви про жертви, зокрема, серед мирного населення.

В ОБСЄ і ЄС закликали сторони припинити бойові дії. У НАТО також зробили заяву, вказавши, що в Альянсі "глибоко занепокоєні", і "сторонам слід негайно припинити бойові дії, які вже призвели до жертв серед цивільного населення", додавши, що "у цього конфлікту немає військового рішення, і сторонам слід відновити переговори про мирне врегулювання". НАТО підтримало зусилля Мінської групи ОБСЄ.

МЗС України також відреагувало: глибоко стурбоване у зв'язку із загостренням конфлікту між Вірменією та Азербайджаном в районі Нагірного Карабаху і закликає сторони повернутися до діалогу. 

Українські Національні Новини

Новини Світу