premyer-rozpoviv-detali-roboti-finansovogo-ramshtaynu

Прем'єр розповів деталі роботи "Фінансового Рамштайну"

 • 1334824 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У березні цього року відбудеться чергове засідання Мультидонорської фінансової координаційної платформи, або "Фінансового Рамштайну", під час якого Україна спільно з міжнародними партнерами обговорюватиме питання фінансування дефіциту державного бюджету, відновлення країни після війни. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції, передає УНН.

Цитата

"Ми створили так званий "Фінансовий Рамштайн" - це Мультидонорська фінансова координаційна платформа, яка вже розпочала свою роботу, відбулися перші засідання. У березні буде друге засідання, і далі на всіх рівнях (секретаріат, робочий рівень і високий політичний рівень) група буде продовжувати свою роботу. У регулярному режимі група збиратиметься щомісяця на першому-другому рівнях, і на високому рівні - не рідше, ніж раз за квартал", - розповів прем'єр.

Деталі

За його словами, під час засідань група розглядатиме фінансування дефіциту держбюджету. Станом на 2023 рік Уряд запланував 38,5 мільярдів доларів дефіциту. Крім цього, сторони обговорюватимуть забезпечення 17 мільярдів доларів цього року швидке відновлення країни, а також глобальні відновлення України після війни.

Також під час "Фінансового Рамштайну" зосередяться на питаннях конфіскації російських активів, страхування військових ризиків, а також проєктах приватного державного партнерства, їх структури.

Шмигаль повідомив, що до платформи входить представництво Єврокомісії, країни G7, всі міжнародні фінансові організації, у тому числі Міжнародний валютний фонд (МВФ), Міжнародний банк реконструкції і розвитку, Світовий банк. Наразі є чотири співголови: міністр фінансів України, представники Єврокомісії та Білого дому, а також представник країни, яка головує в G7 цього року, тобто міністр фінансів Японії.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що протягом минулого року державний борг України зріс на 13 мільярдів доларів і станом на 1 січня 2023-го складав 111 мільярдів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Прем'єр розповів деталі роботи "Фінансового Рамштайну"

     • 1334824 переглядiв

    Середня зарплата за 2022 рік зросла на майже 6%

     • 1196914 переглядiв