ukenru
premyer-poobitsyav-pidvischiti-vidpovidalnist-tilki-za-nadpributki-z-kontrabandi

Прем'єр пообіцяв підвищити відповідальність тільки за надприбутки з контрабанди

 • 11670 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Уряд працює над посиленням відповідальності у сфері контрабанди, яка стосуватиметься лише підакцизних товарів і надприбутків. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабміну, передає кореспондент УНН.

"Саме питання криміналізації, тобто порушення відповідальності за порушення митних процедур, що великою мірою шкодять бюджету, воно зараз дискутується, розглядається. Ми шукаємо різні варіанти і ми зараз дивимось на те, яким чином має відбуватись ця відповідальність – або мова має йти про підакцизні товари, або про надвеликі суми. Точно, чого ми не збираємось робити – повертатись до практики, коли вся контрабанда вважалась злочином і це був інструмент тиску митників на бізнес. Цього точно не буде. Якщо і буде запропонована нами якась жорстка відповідальність, це буде стосуватись лише тих випадків, коли мова йде про отримання надприбутків", - зазначив Прем'єр.

За його словами, уряд зняв це питання з порядку денного, оскільки наразі воно ще обговорюється в декількох міністерствах.

Нагадаємо, раніше голова Державної митної служби України Максим Нефьодов заявив про те, що найближчим часом можуть прийняти законопроект про криміналізацію контрабанди підакцизних товарів.

Українські Національні Новини

Політика