premyer-polschi-na-kordoni-z-bilorussyu-mozhe-viniknuti-dodatkova-napruzhenist

Прем'єр Польщі: на кордоні з білоруссю може виникнути додаткова напруженість

 • 1057737 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначив, що хоча ситуація в росії призводить до неоднозначних висновків та існує ймовірність виникнення додаткової напруженості на кордоні його країни з білоруссю, однак Варшава тримає руку на пульсі й наразі підвищувати бойову готовність в країні не потрібно, передає RMF24, пише УНН.

Цитата

"Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький зауважив, що те, що відбувалося в росії в суботу, призводить до "дуже неоднозначних висновків" і визнав, що на кордоні з білоруссю може виникнути додаткова напруженість", -  пише RMF24.

Деталі

Глава уряду зазначив, що висновки можна було б зробити дуже різні, і тому "ми перебували в постійному контакті з президентом і з усіма службами, з міністрами, міністром національної оборони, міністром внутрішніх справ і адміністрації, міністром закордонних справ, щоб стежити за ситуацією, яка відбувалася і відбувається весь час в росії".

Моравецький повідомив, що переговори, які він провів з низкою європейських лідерів, були "для того, щоб обмінюватися інформацією на постійній основі, щоб визначити наше спільне розуміння ситуації і нашу спільну реакцію на все це".

"Це внутрішня справа росії, але, як сказав президент, ми весь час тримаємо руку на пульсі. Ми не вважаємо, що на даному етапі нам потрібно підвищувати бойову готовність у нас в країні, ми в безпеці", - додав він.

Доповнення

Президент Польщі Анджей Дуда під час інтерв'ю українським телеканалам порівняв росію з "диким звірем". Він наголосив, що країну-агресора потрібно зупинити, інакше вона може напасти на інші країни "колишньої сфери впливу Радянського Союзу".

Контекст

Ватажок пвк "вагнер" євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, в результаті угоди, яку, очевидно, уклав президент білорусі олександр лукашенко. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу речник кремля. Кримінальні звинувачення проти нього будуть зняті. Бійці "вагнера" не будуть притягнуті до відповідальності за участь у повстанні, а замість цього підпишуть контракти з міноборони росії - крок, який пригожин раніше відкидав як спробу привести свої воєнізовані сили у відповідність до закону. За словами експертів, з відправленням пригожина до білорусі, склалась ситуація, яка начебто дозволила всім фігурантам "зберегти обличчя", однак протистояння виставило путіна слабким і він цього не пробачить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: пвк "вагнер" може очолити атаку на Київ з білорусі - британський генерал

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині 10-річну дівчинку вбило струмом - ОВА

     • 1253638 переглядiв