ukenru
premyer-ministr-velikoyi-britaniyi-boris-dzhonson-ogolosiv-pro-noviy-paket-dopomogi-na-1-3-milyarda-funtiv-dlya-ukrayini

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про новий пакет допомоги на 1,3 мільярда фунтів для України

 • 193893 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Велика Британія оглосила про надання Україні додаткової допомоги у розмірі 1,3 мільярди фунтів стерлінгів. Україна продовжує чинити опір незаконному вторгненню росії. Про це УНН пише з посиланням на Twitter Джонсона.

Цитата

"Я поінформував президента (Зеленського - ред.) про підтримку оборони України, включаючи далекобійну артилерію, ракети "берег-корабель" і безпілотні літальні апарати. Це частина нашого додаткового пакету військової допомоги Україні у розмірі 1,3 мільярдів фунтів стерлінгів", - зазначив прем'єр-міністр.

"Ми також обговорили, як ми можемо зупинити глобальні економічні збитки, викликані безрозсудною блокадою путіним чорноморських портів. Ми терміново шукаємо варіанти відкриття важливих морських та наземних шляхів доставки українських запасів зерна, - додав Джонсон. - 50 000 українців благополучно прибули до Великої Британії, і ми робимо все можливе, щоб допомогти їм збудувати тут життя. Сьогодні, коли за нашими схемами видано понад 100 000 віз, а щодо російських авіакомпаній запроваджено нові санкції, наша рішучість непохитна".

Деталі

Пакет допомоги Україні є найвищим рівнем військових витрат Великої Британії з моменту закінчення кампаній в Іраку та Афганістані.

Фінансування надходитиме з резервів країни після погодження з казначейством і включатиме 300 мільйонів фунтів стерлінгів на військову техніку, уже погоджену Джонсоном. Вона також включає протибатарейні радіолокаційні системи для виявлення російської артилерії, обладнання для створення перешкод GPS і прилади нічного бачення.

Додамо

Президент США Джо Байден також пообіцяв військову допомогу Україні.

Наступний транш американського обладнання включатиме артилерійські снаряди, протиартилерійські радари та обладнання для радіоелектронного придушення.

Українські Національні Новини

Новини Світу