ukenru
premyer-ministr-ukrayini-mariupol-dosi-ne-vpav

Прем'єр-міністр України: Маріуполь досі не впав

 • 156018 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Українські сили у місті Маріуполь все ще ведуть бої та не здалися, заявив у неділю прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

"Місто (Маріуполь) досі не впало. Там все ще є наші збройні сили, наші солдати, тому вони боротимуться до кінця, а поки що вони все ще у Маріуполі", — сказав Шмигаль у програмі ABC News на тлі оголошеного росією крайнього терміну для виходу українських сил з міста.

"Жодне велике місто в Україні не впало. Тільки Херсон перебуває під контролем російських збройних сил, але решта міст перебуває під контролем України", — продовжив він, додавши, що деякі міста в прилеглих районах були "обложені, але все ще знаходяться під контролем України".

Деталі

Він сказав, що понад 900 українських міст, селищ та сіл було звільнено від російської окупації.

"Ми все ще воюємо, і зараз у нас триває бій на Донбасі, але ми не збираємося здаватися", - сказав Шмигаль.

Відповідаючи на запитання щодо поточного стану дипломатії, він сказав, що "Україна готуватиметься зупинити цю війну", якщо "дипломатичний шлях буде можливим".

Однак, якщо росія не захоче вести переговори, він зауважив: "Ми не здамося, ми не залишимо нашу країну, наші сім'ї, нашу землю, ми боротимемося абсолютно до кінця, до перемоги у цій війні".

Шмигаль також подякував США та іншим партнерам за підтримку у наданні боєприпасів, гуманітарної та фінансової допомоги.

"У нас дефіцит бюджету близько 5 мільярдів доларів на місяць упродовж кожного місяця війни. Тому ми цінуємо і дуже вдячні за будь-яку фінансову підтримку з боку Сполучених Штатів і всіх наших міжнародних партнерів", — наголосив він.

Додамо

За словами прем'єр-міністра, Україна добиватиметься фінансової підтримки від Світового банку, Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Мінфіну США на зустрічах цього тижня у Вашингтоні.

Українські Національні Новини

Політика