ukenru
premyer-ministr-shvetsiyi-pishla-u-vidstavku-pislya-porazki-na-viborakh

Прем'єр-міністр Швеції пішла у відставку після поразки на виборах

 • 128191 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон подала прохання про відставку спікеру парламенту. Про це пише УНН посилаючись на АР та Reuters.

Деталі

Очікується, що спікер передасть голові Помірної партії Швеції Ульфу Крістерссону мандат на формування нового уряду після недільних загальних виборів, на яких правий блок отримав більшість.

Головна перешкода, з якою стикнеться Крістерссон, який прагне зайняти пост Андерссон, полягає в тому, щоб згладити розбіжності між шведськими демократами і набагато дрібнішими лібералами, які прагнуть утримати націоналістів якнайдалі від влади.

У той час, як шведські демократи набрали більше голосів, ніж помірковані, Крістерссон залишається головним кандидатом на пост прем'єр-міністра, оскільки уряду на чолі з лідером націоналістів Джиммі Акессоном протистоятиме більшість у парламенті.

Додамо

Андерссон, яка очолює найбільшу партію, подала у відставку менш як через рік після того, як стала першою жінкою-головою уряду Швеції. Її призначення прем'єр-міністром стало важливою віхою для Швеції, яка протягом десятиліть вважалася однією з найпрогресивніших країн Європи, коли мова заходить про гендерні відносини, але в якій ніколи раніше не було жінки на вищій політичній посаді.

Українські Національні Новини

Новини Світу