ukenru
premyer-ministr-palestini-izrayil-pragne-sterti-kordoni-1967-roku

Прем'єр-міністр Палестини: Ізраїль прагне стерти кордони 1967 року

 • 599385 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Прем'єр-міністр Палестини Мохаммад Штайе звинуватив Ізраїль у прагненні "стерти" кордони 1967 року. Про це пише Anadolu, передає УНН.

Цитата

"Ізраїльський уряд прагне повторно окупувати Західний берег, стерти кордони 1967 року і врегулювати конфлікт на користь окупації", - заявив Штайе на зустрічі в місті Рамаллах на Західному березі.

Ізраїль "масово вчиняє вбивства та арешти і систематично знищує можливість створення палестинської держави", - сказав Штайе.

Що передувало

Спонсоровані США мирні переговори між палестинцями та Ізраїлем провалилися у 2014 році через відмову Ізраїлю зупинити будівництво поселень та звільнити палестинців, які були ув'язнені до підписання угод Осло 1993 року.

Ізраїль окупував весь Західний берег, включаючи Східний Єрусалим після війни 1967 року.

Палестинці хочуть, щоб Західний берег разом із сектором Газа став основою для створення майбутньої палестинської держави.

Міжнародне право розглядає і Західний берег, і Східний Єрусалим як окуповані території та вважає будь-яку діяльність Ізраїлю щодо будівництва там поселень незаконною.

Напруженість на окупованому Західному березі останніми тижнями загострилася на тлі неодноразових рейдів ізраїльських військових до палестинських міст.

За палестинськими даними, з початку цього року внаслідок ізраїльського вогню загинуло понад 80 палестинців. За той же період під час окремих нападів також було вбито чотирнадцять ізраїльтян.

Українські Національні Новини

Новини Світу