ukenru
premyer-makedoniyi-zaklikav-afini-pidtrimati-zminu-nazvi-yogo-krayini

Прем'єр Македонії закликав Афіни підтримати зміну назви його країни

 • 7638 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв у суботу, 12 січня, закликав грецький парламент ратифікувати угоду про зміну назви його країни з Республіки Македонія на Республіку Північна Македонія. Про це УНН повідомляє з посиланням на DW.

"Наш парламент знайшов у собі сили (проголосувати за зміну назви - ред.), але це було непросто. Я переконаний, що парламент Греції теж знайде сили, аби ухвалити це рішення", - сказав Заєв, якого цитують ЗМІ.

Напередодні 81 депутат парламенту Македонії зі 120 підтримав поправку до конституції про зміну назви країни. 29 представників опозиції не брали участі в голосуванні.

Прем'єр Греції привітав колегу з Македонії з прийняттям нової назви держави.

Для набрання чинності це рішення потребує ратифікації грецького парламенту. Глава грецького уряду Алексіс Ципрас увечері 11 січня привітав рішення македонського парламенту й повідомив, що голосування в парламенті Греції відбудеться протягом 10 днів.

Історична суперечка між Скоп'є й Афінами була головною перепоною на шляху Македонії до вступу в Європейський Союз і НАТО. Афіни обіцяли Скоп'є зняти своє вето на приєднання Македонії до ЄС і НАТО, якщо країна змінить свою назву.

Українські Національні Новини

Новини Світу