ukenru
premyer-gretsiyi-vibachivsya-za-slabki-mistsya-u-borotbi-z-lisovimi-pozhezhami

Прем'єр Греції вибачився за "слабкі місця" у боротьбі з лісовими пожежами

 • 16697 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вибачився "за будь-які слабкі місця" у стримуванні лісових пожеж у країні і пообіцяв, що збої у такій роботі будуть виявлені і за них буде відповідальність. Про це УНН пише з посиланням на Ekathimerini.

Цитата:

"Масштаби катастрофи, особливо на Евбеї і в Аттиці, затмарює серця всіх нас. І я, по-перше, приношу свої вибачення за будь-які існуючі слабкі місця", - сказав Міцотакіс у телезверненні, зазначивши, що першочерговим завданням є "порятунок життів".

Деталі

Винуватці, за його словами, будуть притягнуті до відповідальності, а люди, чиє майно було знищено, отримають компенсацію.

Він сказав, що за останні кілька днів було проведено 63 організованих евакуації, а по всій країні спалахнуло 586 пожеж, які посилилися через тривалу спеку.

Пожежі знищили лісові масиви і змусили сотні людей покинути численні поселення за останній тиждень.

"Я повністю розумію біль наших співгромадян, які бачили, як горять їхні будинки або майно. Очевидно, що кліматична криза зачіпає всю планету. З пожежами, які тривають по кілька днів. Це пояснення, але не відмовка чи алібі. Можливо, ми зробили все можливе, але в багатьох випадках цього здалося недостатньо в нерівній битві з природою", - додав він.

Він також оголосив про екстрений пакет допомоги обсягом 500 мільйонів євро і цільову програму спеціально для Евбеї, яка особливо постраждала від природних пожеж.

Доповнення

У Греції останнім часом спостерігалася найтриваліша за 30 років спека, температура досягла 45 градусів за Цельсієм. Безліч будинків, підприємств і ферм згоріли на тлі цієї аномальної хвилі тепла у результаті лісових пожеж.

Греція звернулася за допомогою через систему екстреної підтримки Європейського Союзу. Пожежники були відправлені у тому числі з України.

Після тижня напруженої боротьби з пожежами у Греції у понеділок, 9 серпня, ситуація дещо покращилася. Хоча й очікується нова хвиля спеки, вітер протягом цього дня був слабким, тому нові пожежі не спалахували. На північ від Афін, де пожежники та рятувальники кілька днів боролися з полум’ям, вогонь досі тліє. Екстрені служби в основному залучені там до гасіння невеликих осередків вогню, які спалахували знову.

Тим часом на острові Евбея продовжують лютувати пожежі. На півострові Пелопоннес вдалося взяти під контроль особливо великі пожежі.

Українські Національні Новини

Новини Світу