premier-ministr-slovachchyny-fitso-zaklykav-hotuvatysia-do-normalizatsii-slovatsko-rosiiskykh-vidnosyn

Прем'єр-міністр Словаччини Фіцо закликав готуватися до нормалізації словацько-російських відносин

 • 37992 переглядiв

Сьогодні, 30 листопада, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зустрівся з російським послом ігорем братчіковим. Про це повідомляє пресслужба уряду Словаччини, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що Фіцо прийняв посла США Гаутаму Рану і посла рф ігоря братчікова в будівлі уряду Словаччини в Братиславі.

Словацька Республіка є членом ЄС і НАТО, що, природно, впливає на наші зовнішньополітичні пріоритети. З іншого боку, це не може обмежувати нас у виборі суверенних позицій, які не завжди відповідають політиці єдино правильного погляду, який просувають у ЄС

 - йдеться в заяві словацького прем’єр-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Словаччини Фіцо вважає війну рф проти України "замороженим конфліктом"

Зазначається, що він також розповів послам про своє бачення війни в Україні та наголосив, що стратегія ЄС та США "явно не працює".

Словаччина також зобов'язана підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до нормалізації словацько-російських відносин

- додав Фіцо.

Доповнення 

Разом з тим Фіцо заявив, назвав своїм зовнішньополітичним пріоритетом захист і просування словацьких національних інтересів, які включають підтримку мирних ініціатив, а не війни в Україні.

Нагадаємо

Після призначення на посаду прем'єра Фіцо підтвердив, що не буде підтримувати військову допомогу Україні. Він також виступає проти санкцій ЄС проти Росії і хоче заблокувати вступ України до НАТО.

Словацький прем'єр водночас обіцяв не блокувати гуманітарну й, за певних умов, фінансову допомогу Україні, а також приватні поставки словацької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖФіцо готовий за певних умов збільшити внесок у бюджет ЄС, щоб допомогти Україні

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Справу про держзраду Деркача передали до суду

     • 34011 переглядiв