ukenru
predstavniki-ordlo-v-minsku-viznali-scho-trimayut-u-zaruchnikakh-69-osib-d-olifer

Представники ОРДЛО в Мінську визнали, що тримають у заручниках 69 осіб - Д.Оліфер

 • 6486 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Представники ОРДЛО в рамках засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську визнали, що утримують на окупованій території 69 осіб. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар представника України в контактній групі Дарка Оліфер, передає УНН.

"Представники ОРДО визнали, що утримують 55 осіб, ОРЛО - 14 осіб, не вказавши при цьому конкретних імен", - написала Д.Оліфер.

Вона підкреслила, що українська сторона вимагає надання інформації про всіх 132 людей, яких незаконно утримують в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українській стороні не надали інформацію про 132 заручників

"У тому числі, у нас немає інформації про долю журналіста Станіслава Асєєва: представники ОРДО стверджують, що у них немає даних про Станіслава", - додала Д.Оліфер.

Також за її словами українська сторона наполягає на скасуванні всіх нелегітимних рішень, в тому числі щодо так званих "лінії зіткнення", "офіційної грошової одиниці" і "податкової системи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики стверджують, що 39 заручників не підлягають звільненню

"Українська сторона ставить питання про повернення під контроль України територій, захоплених незаконними збройними формуваннями в порушення Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і про повернення незаконних збройних формувань до Мінської лінії 19 вересня 2014 року", - написала також Д.Оліфер.

Нагадаємо, 5 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі планувалося завершити узгодження списку затриманих і почати обмін.

Українські Національні Новини

Політика