predstavnik-yes-rosiyski-bezpilotniki-i-raketni-ataki-ye-viyskovimi-zlochinami

Представник ЄС: російські безпілотники і ракетні атаки є військовими злочинами

 • 543337 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Представник Єврокомісії Петер Стано заявив, що російські безпілотники і ракетні атаки на Україну являють собою військові злочини та неприйнятні, інформує УНН.

Цитата

«Нічні ракетні та безпілотні атаки росії є систематичним і цинічним терором, що триває, проти України та її народу», — написав Стано в Twitter. «Ці дії є військовими злочинами, вони неприйнятні, мають бути припинені. Ті, хто причетний до цих злочинів, буде притягнутий до відповідальності».

Контекст

Згідно з Женевськими конвенціями 1949 року, військовим злочином є будь-яка дія, якою комбатанти та командири не забезпечують поваги до цивільного населення або незаконно піддають бойовим діям цивільні об'єкти. Міжнародний кримінальний суд має конкретні ухвали геноциду, військових злочинів, злочинів проти людяності та злочину агресії. Зокрема, завдання ударів по цивільному населенню, порушення Женевських конвенцій та завдання ударів по конкретних групах людей можуть бути потенційними військовими злочинами.

Раніше цього місяця глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що в Гаазі буде створено міжнародний центр з розслідування злочину агресії в Україні. ООН визначила агресію як «застосування збройної сили державою проти суверенітету, територіальної цілісності чи політичної незалежності іншої держави чи будь-яким іншим способом, несумісним із Статутом Організації Об'єднаних Націй».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі