predstavnik-bilogo-domu-ne-skazav-chi-pidtrimayut-ssha-povernennya-krimu-ukrayini

Представник Білого дому не відповів, чи підтримають США повернення Криму Україні

 • 1283209 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Радник США з національної безпеки Джейк Салліван не сказав, чи підтримає адміністрація Байдена Україну, якщо вона вирішить, що перемога над росією потребує повернення Криму, інформує УНН.

Цитата

«Що зрештою станеться з Кримом у контексті цієї війни та врегулювання цієї війни, мають вирішити українці за підтримки Сполучених Штатів», — сказав Салліван CNN у програмі State of the Union. — Але я просто не збираюся вдаватися до гіпотетичних питань. Тому що сьогодні ми стикаємося з контрнаступом на сході, на півдні, і ми маємо надати їм інструменти для боротьби. І ми це робимо».

На прохання CNN поговорити з американським народом про те, як довго війна триватиме, Салліван сказав: «Війна непередбачувана».

На пряме запитання про те, чи США допоможуть Україні повернути Крим, Салліван знову відповів у програмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC, повторивши, що зараз найважливіше — надати Україні інструменти для повернення територій на півдні та сході.

Щодо Китаю, Салліван сказав CNN, що США досі не бачили, як Пекін ухвалив остаточне рішення про те, чи надавати росії смертоносну допомогу для війни. Він також відмовився уточнити, з якими наслідками зіткнеться Китай, якщо вони зроблять такий крок.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Іран все ще планує вбити Трампа та Помпео - генерал

     • 1443558 переглядiв