ukenru
predstavnik-ap-1-chervnya-zaymetsya-pidgotovkoyu-zustrichi-v-normandskomu-formati

Представник АП 1 червня займеться підготовкою зустрічі в "нормандському форматі"

 • 8427 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Представник Адміністрації Президента України Петра Порошенка 1 червня від’їжджає до Берліна для проведення підготовки зустрічі в "нормандському форматі". Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час брифінгу з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, передає УНН. 

"Ми домовилися в Аахені, що спробуємо організувати найближчим часом зустріч на вищому рівні в "нормандському форматі" і з цього приводу за моїм дорученням, заступник голови президентської адміністрації 1 червня від'їжджає до Берліна для проведення відповідних переговорів про підготовку відповідної зустрічі. Для нас це надзвичайно важливо", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНН, міністри закордонних справ почали підготовку до зустрічі в "нормандському форматі". Про це сказала Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель на прес-брифінгу після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, 18 травня.

Нагадаємо, 10 травня в німецькому Аахені відбулася зустріч Меркель з Президентом України Петром Порошенко і президентом Франції Емманюелем Макроном. Фактично, це була зустріч в "нормандському форматі", не був присутній на ній тільки Путін. Темою переговорів було введення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика