pravookhorontsi-zatrimali-sina-eksnardepa-yakiy-zamoviv-vbiti-chinovnika-na-vinnichchini

Правоохоронці затримали сина екснардепа, який замовив вбити чиновника на Вінниччині

 • 357335 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради на Вінниччині від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ», який замовив вбивство іншого чиновника цієї місцевої ради. Про це повідомляє УНН із посиланням на Державне бюро розслідувань.

Деталі

Зазначається, що затриманий нещодавно добровільно склав повноваження депутата міської ради.

Його батько - колишній народний депутат VII скликання від забороненої «Партії регіонів» та чинний депутат Жмеринської міськради від «ОПЗЖ». Однак чоловік ще на початку повномасштабного вторгнення росіі виїхав з України та фактично не виконує депутатські обовʼязки.

Кілька місяців тому у екснардепа загострився конфлікт з іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Через це його син намагався організувати замовне умисне вбивство члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. За замовне вбивство він пообіцяв заплатити 8,5 тисяч доларів США, оцінивши у таку суму життя свого колеги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Правоохоронці затримали голову Білгород-Дністровської райради

У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановчі фото, які посередник продемонстрував замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали організатора.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та транспортному засобі затриманого, а також у можливих співучасників вчинення злочину. Вилучили зброю, кошти та інші речові докази, що підтверджують злочинні наміри фігурантів.

Затриманому повідомлено про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також встановлюється можлива участь батька затриманого – екснардепа-регіонала в замовленні вбивства, зазначили в ДБР.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна нафти Brent підскочила до цьогорічного максимуму

     • 434954 переглядiв

    Біля Борисполя перекрито рух через ДТП

     • 2291072 переглядiв