ukenru
pratsivniku-nbu-povidomili-pro-pidozru-u-spravi-pro-privlasnennya-20-mln-grn

Працівнику НБУ повідомили про підозру у справі про привласнення 20 млн грн

 • 9808 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Прокуратура міста Києва оголосила про підозру трьом посадовцям ПАТ "Банк Богуслав" та головному економісту відділу НБУ, через завдання збитків банку у сумі понад 21,6 млн гривень, передає пресслужба прокуратури Києва, інформує УНН.

"За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за матеріалами ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру трьом посадовцям ПАТ "Банк Богуслав" та головному економісту НБУ, діями яких ПАТ "Банк Богуслав" завдано збитків в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що заступник голови правління ПАТ "Банк Богуслав", вступивши у змову з заступником начальника Управління корпоративного бізнесу ДОП РБ "Банк Богуслав", начальником служби безпеки та службовими особами комерційної структури, шляхом зловживання своїм службовим становищем заволоділи коштами банку на суму 21,6 млн гривень, шляхом їх перерахування на рахунки підконтрольного підприємства та подальшого обготівкування через підприємства з ознаками фіктивності.

За результатами досудового розслідування 24 жовтня 2019 року заступнику голови правління ПАТ "Банк Богуслав", заступнику начальника Управління та начальнику служби безпеки вказаного банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Також прокурори повідомили про підозру головному економісту відділу перевірок кредитними ризиками Національного банку України, який підписав акт перевірки майна, що мало бути передано у забезпечення кредиту банку АТ "Банк Богуслав", незважаючи на його відсутність. Дії працівника Нацбанку України кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 КК України.

Як повідомлялося раніше, посадовці банку в Києві привласнили понад 20 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП