ukenru
pozhezhu-v-turetskomu-portu-iskenderun-zagasili-minoboroni

Пожежу в турецькому порту Іскендерун загасили - Міноборони

 • 769248 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Пожежу, що виникла в порту Іскендерун на півдні Туреччини внаслідок сильних землетрусів, що обрушилися на регіон, загасили, повідомило у вівторок міністерство оборони Туреччини, передає УНН.

Деталі

Пожежу загасили за допомогою військових гелікоптерів і літаків, йдеться в повідомленні.

Пожежа в міжнародному порту Іскендерун вирувала з 17:00 у понеділок, коли один із його контейнерів перекинувся від підземних поштовхів після смертельного землетрусу силою 7,8 бала.

Провідна глобальна група контейнерних перевезень AP Moller Maersk заявила, що логістична і транспортна інфраструктура навколо епіцентру землетрусу, у тому числі в порту Іскендерун, зазнала значної шкоди.

У компанії заявили, що розглядають можливість відхилення судів у міру необхідності з огляду на «серйозні структурні ушкодження, які призвели до повної зупинки всіх операцій до подальшого повідомлення».

"Нам потрібно буде виконати зміну пункту призначення для всіх замовлень, що прямують до порту або вже знаходяться на воді. Наразі ми плануємо направити контейнери у прилеглі хаби в межах експлуатаційної можливості або залишити їх у портах перевалки, включаючи порт Мерсін (у Туреччині) та Порт-Саїд (в Єгипті)”, - йдеться у повідомленні.

Поки невідомо, скільки часу займуть відновлювальні роботи і коли порт зможе пройти повну перевірку пошкоджень.

Лише у провінції Хатай внаслідок землетрусу було зруйновано понад 1200 будівель.

Іскендерун є домом для важкої промисловості, такий як сталеливарна промисловість, і є одним із двох основних контейнерних вузлів на південно-східному узбережжі Туреччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу