ukenru
pozhezha-u-zimoviy-vishni-u-rosiyi-zakrili-kozhniy-tretiy-tts

Пожежа у "Зимовій вишні": у Росії закрили кожний третій ТЦ

 • 12325 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У Росії закрили майже кожен третій торговий центр після тотальних перевірок інспекторами МНС через пожежу в Кемерово. Про це повідомляє УНН з посиланням на Комерсант.

Збитки торгових мереж від подібних дій влади оцінюються в більш ніж півмільярда рублів на місяць. В основному, закриття підлягають невеликі ТЦ, які побудували або модернізували в 1990-х роках.

Закриття ТЦ викликало масове невдоволення підприємців, яким доводиться відправляти своїх співробітників в безстрокові відпустки.

Як повідомляв УНН, коротке замикання могло стати причиною пожежі в російському торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерові, проблема могла полягати в світильнику.

Відзначимо, головним управлінням з розслідування особливо важливих справ СК Росії порушено кримінальну справу стосовно начальника варти пожежно-рятувальної частини № 2 федерального державного казенного установи "1 загін федеральної протипожежної служби по Кемеровській області" Сергія Геніна за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст . 293 КК РФ (халатність).

25 березня в російському Кемерово сталася пожежа в ТЦ "Зимова вишня". За офіційною інформацією, трагедія забрала життя 64 людей, в тому числі 41 дитини, постраждали 79 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу