ukenru
pozhertvi-gromadyan-nimechchini-na-dopomogu-ukrayintsyam-stali-rekordnimi-v-istoriyi-blagodiynosti-krayini

Пожертви громадян Німеччини на допомогу українцям стали рекордними в історії благодійності країни

 • 166251 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. За даними опитування 74 німецьких благодійних організацій, серед пожертв, що коли-небудь збирались, рекордну суму громадяни ФРН віддали на допомогу українцям - понад 1 мрд доларів, пише BILD, передає УНН.

Деталі

Як повідомила сьогодні берлінська неурядова організація «Німецький центральний інститут соціальних питань» (DZI), її фахівці підрахували, що громадяни ФРН добровільно пожертвували 1,121 млрд доларів власних коштів на допомогу українцям, які постраждали від війни з росією. Цю суму отримано за результатами опитування 74 німецьких організацій, які збирають допомогу.

"Це як номінально, так і з урахуванням інфляції найбільша сума, коли-небудь пожертвувана і статистично зареєстрована в Німеччині для однієї надзвичайної ситуації", - заявили в DZI.

Там зазначили, що до неї входять лише грошові пожертвування, а багато німців також допомагають українцям речами, гумдопомогою та волонтерством. Попередній рекорд було встановлено у 2004-2005 роках, коли громадяни ФРН зібрали 670 млн євро на допомогу жертвам цунамі в Індійському океані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина планує передати Україні нові зенітні снаряди - Bild

Українські Національні Новини

Кримінал та НП