povitryani-sili-mogli-zbiti-raketi-yaki-porushili-povitryaniy-prostir-rumuniyi-ta-moldovi-ale-ne-zrobili-tsogo-odrazu-cherez-zagrozu-naselennyu-rechnik

Повітряні Сили могли збити ракети, які порушили повітряний простір Румунії та Молдови, але не зробили цього одразу через загрозу населенню – речник

 • 661131 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Повітряні Сили могли збити російські ракети “Калібр”, які увійшли у повітряний простір Румунії та Молдови, але не зробили цього одразу через загрозу населенню. Про це заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

Цитата

“Залетівши на територію Молдови, ці ракети “Калібр” (радіолокаційно спостерігалося дві таких ракети) перетнули повітряний простір Молдови з Румунією, і звідти знов увійшли в повітряний простір України, в Чернівецьку область. Повітряні Сили зрозуміли, що їх бачили радіолокаційно. Була можливість завдання удару на підступах ще до кордонів України. Але, зрозуміло, що цього не було зроблено, оскільки була така загроза того, що ракети можуть потрапити на територію цих країн. Тому вони пролетіли далі, і по них застосувалися засоби всередині країни”, – повідомив речник.

Доповнення

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що дві російські ракети перетнули повітряний простір Румунії та Молдови.

Міністерство оборони Молдови офіційно підтвердило інформацію про перетин російською ракетою повітряного простору Молдови.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Над Києвом було збито 10 ракет

     • 680275 переглядiв

    На Вінниччині та Івано-Франківщині чутно повторні вибухи

     • 4074937 переглядiв