ukenru
povitrya-u-stolitsi-zabrudnene-lishe-v-mistakh-velikogo-skupchennya-transportu-kmda

Повітря у столиці забруднене лише в місцях великого скупчення транспорту – КМДА

 • 31944 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук зауважив, що повітря у столиці забруднене лише у місцях великого скупчення транспорту і є результатом нашої життєдіяльності. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу щодо стану забруднення атмосферного повітря у столиці, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні лабораторія виїжджала в Голосіївський район, на Кільцеву дорогу. Перевищення виявляють тільки вздовж скупчення автотранспорту на проїжджій частині. Знову ж таки, ці перевищення пов’язані з продуктами горіння, це можуть бути формальдегіди, діоксиди азоту, це може бути CO. Але всі перевищення виявляються тільки у безпосередній близькості до автошляхів і заторів", - сказав Ткачук.

За інформацією санепідемстанції, вона постійно фіксує перевищення по продуктам горіння в місцях великого скупчення автотранспорту. Наприклад це Бессарабська площа, проспект Перемоги та інші місця з великим скупченням транспорту.

"На сьогодні в області ми не маємо великих пожеж. Ми більше зіштовхуємось з діяльністю населення міста. Це і спалення листя, і використання твердого палива при опаленні домашніх осель – дерево та вугілля. Та проблематика, з якою ми зіштовхуємось, це результати нашої життєдіяльності", - сказав Ткачук.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що в Україні за офіційними даними немає ніяких аномалій зі станом повітря.

Українські Національні Новини

Суспільство