povitrianu-tryvohu-v-kyievi-oholosyly-pislia-vybukhiv-ihnat-poiasnyv-prychynu

Повітряну тривогу в Києві оголосили після вибухів: Ігнат пояснив причину

 • 34849 переглядiв

Ігнат прокоментував нічну атаку російських військ балістичними ракетами

Сьогодні вночі під час атаки російських військ на Київ повітряну тривогу було оголошено після вибухів. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив, що це відбулося на тлі того, що балістичні ракети мають велику швидкість, передає УНН.

Це ж не вперше, що тривога одночасно з вибухами вмикається. Ворог ретельно планує свої операції із запуску балістики. Ви бачите це на півдні. Ви бачите це на сході постійно. І з Криму з району Джанкой запускають, і з окупованих територій. Відстань дуже маленька. Швидкість ракети висока. Інколи менше хвилини самого польоту ракети до влучання

- пояснив Юрій Ігнат.

Деталі

За словами Ігната, багато залежить від розвідки. Коли є інформація про переміщення ворожих установок, то оголошують превентивну тривогу "загроза застосування балістичного озброєння". Проте, коли росіяни готуються більш ефективно, і інформації про ймовірні запуски немає, то відбуваються такі ситуації, коли тривогу оголошують вже після перших вибухів.

Також речник зазначив, що поки невідомо, які саме балістичні ракети використовувалися сьогодні вночі. Наразі фахівці вивчають уламки збитих ракет, щоб встановити їх тип.

Нагадаємо

Протиповітряною обороною знищено вісім повітряних цілей, які летіли у напрямку столиці по балістичній траєкторії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна ракетна атака рф на Київ: голова МВС повідомив про наслідки

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Бердянську повідомляють про вибухи

     • 36507 переглядiв

    У промзоні Феодосії "бавовна": що відомо

     • 104724 переглядiв