ukenru
povistka-na-e-mail-moskvychi-otrymuiut-elektronni-povistky-pro-vziattia-na-viiskovyi-oblik

Повістка на e-mail: москвичі отримують електронні повістки для взяття на військовий облік

 • 38543 переглядiв

Москвичі отримують електронні повістки від московської влади з вимогою "уточнити дані військового обліку" і відвідати "Єдиний призовний пункт", який, як попереджають правозахисники, може стати тактикою масового незаконного призову.

москвичам почали розсилати електронні повістки. Повістки надсилає сайт Mos.ru (офіційний сайт мера Москви - ред.) для "уточнення даних військового обліку" і викликають в "Єдиний пункт призову". Про це пише російська ASTRA посилаючись на дані правозахисної організації "Рух свідомих відмовників", передає УНН.

Ймовірно, ці повістки розсилають масово, тому що влада Москви масово оцифровує особисті справи призовників і намагається оновити дані за рахунок особистої явки призовників. Ми не рекомендуємо без нагальної потреби відвідувати московські установи, пов'язані з призовом в армію. москва славиться масовими незаконними призовами, облавами, призовом одним днем. Питання уточнення даних можна вирішувати без особистої явки, надсилаючи необхідні відомості поштою.

 - напучують москвичів російські правозахисники.

Деталі

"Рух свідомих відмовників" також підкреслюють, що для штрафів за неявку за такою повісткою поки що не існує правової бази, тому турбуватися не варто. Вони стверджують, що в разі чого штраф можна буде легко оскаржити.

А кримінальну справу за ухилення від призову порушити проти того, хто не з'явився, не зможуть, бо повістки "московського зразка" адресовані "на уточнення даних".

В рф произошла стрельба в ТЦ под Москвой: есть погибшие и раненые22.03.2024, 19:56 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна