ukenru
povidomlyav-dani-pro-peresuvannya-zsu-v-ukrayini-do-15-rokiv-zasudili-agenta-rf

Повідомляв дані про пересування ЗСУ: в Україні до 15 років засудили агента рф

 • 114935 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. За державну зраду судитимуть агента рф, який співпрацював з ворогом під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє СБУ, інформує УНН.

Цитата

"Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив члена агентурної мережі головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ) до п’ятнадцяти років позбавлення волі. На підставі зібраних Службою безпеки України доказів зловмисника визнано винним у державній зраді", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Правоохоронці затримали чоловіка у ході багатоетапної спецоперації у Запоріжжі. Він виконував завдання своєї невістки, яка є мешканкою тимчасово окупованого Мелітополя і була завербована російською спецслужбою після початку широкомасштабного вторгнення рф.

За даними СБ, засуджений мав здійснювати зовнішнє спостереження за переміщенням підрозділів Сил оборони України і робити фотофзксацію стратегічних і воєнних об’єктів. Отриману інформацію відправляв "куратору" через закриті канали зв’язку. У подальшому окупанти використовували її для планування та підготовки серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту.

Доповнення 

На Херсонщині Служба безпеки України затримала рецидивіста, який намагався підірвати боєприпаси ЗСУ. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП