povernuti-shkolyariv-u-klasi-na-kharkivschini-ukhvalili-rishennya-ochnoyi-formi-navchannya

Повернути школярів у класи: на Харківщині ухвалили рішення щодо очної форми навчання

 • 437796 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Харківщина повернеться до традиційного офлайн навчання у закладах дошкільної, шкільної, фахової, передвищої, вищої освіти, за умови, якщо технічний стан цих об'єктів відповідає вимогам безпеки. Повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише УНН.

Цитата

"Щойно на засіданні Ради оборони ухвалили рішення про дозвіл на відновлення традиційного офлайн навчання у закладах освіти. Офлайн навчання буде можливим лише за умови наявності в закладі освіти спеціалізованого укриття, що відповідає вимогам законодавства, готовність системи оповіщення та ін.", - повідомив Синєгубов.

Голова Харківської ОВА зазначив, що за умови реалізації цих заходів - засновники закладів освіти та їх керівники мають визначити формат навчання у своїх закладах. Рішення Ради оборони стосується дошкільної, шкільної, фахової, передвищої, вищої освіти.

Наявність спеціальних укриттів, що відповідають вимогам ДБН, готовність системи оповіщення, визначення шляхів евакуації, створення запасів води та медикаментів, проведення уроків безпеки щодо дій у разі повітряної тривоги - є обовʼязковою вимогою, наголосив Синєгубов.

Доповнення

За словами заступника міністра освіти і науки України Андрія Вітренко, станом на початок червня в Україні 75% шкіл обладнано хоча б найпростішими укриттями. Держава в цьому році сформувала особливу освітню субвенцію розміром 1,5 млрд грн, яка буде використовуватися для забезпечення безпечного середовища закладів освіти. У квітні 2023 року Кабінет міністрів України схвалив Концепцію безпеки закладів освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени презентують новий застосунок для батьків та дітей "Мрія" - Президент

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зміни клімату "вийшли з-під контролю" - ООН

     • 684181 переглядiв