ukenru
poveni-v-kanadi-ta-ssha-ye-zagibliy-ta-znikli-bezvisti

Повені в Канаді та США: є загибла та зниклі безвісти

 • 22048 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У Канаді внаслідок повені загинула щонайменше одна людина. Ще двоє зникли безвісти. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Guardian та Sky News.

Деталі

Недалеко від Ліллуету, на північний схід від канадського Ванкувера, внаслідок зсуву загинула жінка. Ще двоє зникли безвісти. Серед них - 59-річний чоловік, якого у вантажівці віднесло в затоплене поле.

Зливи зруйнували залізничні шляхи та заблокували дорогу до порту Ванкувера, найбільшого у Канаді. Це може негативно вплинути на постачання зерна, вугілля та поташу. Також закрили нафтопровід TransMountain, який транспортує 300 тис. барелів нафти на добу.

Cотні людей евакуйовали з невеликого містечка Сумас, американський штат Вашингтон. Там вода пошкодила приблизно 75% будинків.

Окрім того, у Вашингтоні через негоду залишилося без світла понад 50 тис. людей. Губернатор штату Джей Інслі оголосив надзвичайний стан у 14 округах. 

Нагадаємо

Зливи сколихнули частину Канади та північний захід США у неділю, 14 листопада. Негода спричинила зсуви, сотні автомобілів опинилися у пастці.

Українські Національні Новини

Новини Світу