ukenru
povalenomu-lideru-myanmi-su-chzhi-visunuli-5-novikh-zvinuvachen-u-koruptsiyi

Поваленому лідеру М'янми Су Чжі висунули 5 нових звинувачень у корупції

 • 17189 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Військовий уряд М'янми висунув п'ять нових звинувачень у корупції проти поваленого лідера Аунг Сан Су Чжі у зв'язку з видачею дозволів на оренду та купівлю вертольота. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Су Чжі, затримана після військового перевороту у лютому минулого року, вже постала перед судом за п'ятьма іншими звинуваченнями в корупції. За кожним із них їй загрожує до 15 років позбавлення волі та штраф.

Їй також були пред'явлені звинувачення в інших злочинах, і вона була засуджена до шести років позбавлення волі після того, як була визнана винною у незаконному ввезенні та зберіганні рацій та порушенні обмежень, пов'язаних із коронавірусом.

Су Чжі також судять за звинуваченням у порушенні Закону про державну таємницю, максимальне покарання за яким становить 14 років. Уряд заявив, що її та її колег також судитимуть за передбачувані фальшування результатів виборів.

Її прихильники та правозахисні групи кажуть, що справи проти неї були сфабриковані військовими, щоб виправдати захоплення влади та завадити їй повернутися до політики.

Додамо

Захоплення влади військовими завадило Су Чжі та її партії "Національна ліга за демократію" розпочати другий п'ятирічний термін при владі. Армія заявила, що діяла через широкомасштабні фальсифікації на загальних виборах у листопаді 2020 року, але у незалежних груп, які спостерігають за опитуваннями, мало доказів цього.

Захоплення влади суспільство зустріло масовими народними протестами, і зараз М'янма вражена збройним опором армійському правлінню.

Українські Національні Новини

Новини Світу