potuzhnyi-tsyklon-pokynuv-terytoriiu-ukrainy-prote-iz-zakhodu-vzhe-nasuvaietsia-novyi-predstavnytsia-ukrhidromettsentru

Потужний циклон покинув територію України, проте із Заходу вже насувається новий – представниця Укргідрометцентру

 • 24009 переглядiв

Новий циклон з південного заходу принесе в Україну мокрий сніг та дощ. І хоча він не буде таким потужним, як попередній, синоптики закликають українців бути обережними.

Із південного Заходу на територію України суне новий циклон, який принесе мокрий сніг та дощі. Про це в ефірі телемарафону розповіла представниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає кореспондент УНН.

Деталі

Циклон, який спричинив потужний снігопад майже по всій території України, вже відійшов та через Чернігівську та Сумську області рухається на північний Схід. Проте із південного Заходу на територію України суне новий циклон, який буде заходити через Чернівецьку та Вінницьку області.

У другій половині дня 28 листопада на Закарпатті та інших західних областях очікуються опади – мокрий сніг та подекуди дощ. Далі цей циклон рухатиметься на Житомирську та Київські області, а також принеси дощові опади до південних областей країни. У південних та східних областях температура впаде до мінусових значень і на дорогах можлива ожеледеця.

Вона зазначила, що цей циклон слабший за попередній, сильних поривів вітру не очікується і тому рівень небезпеки залишається на першому, жовтому рівні. Проте, це все ж таке небезпечне погодне явище і потрібно бути обережними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через негоду досі перекрито вісім доріг, понад 400 населених пунктів без світла

Щодо попереднього циклону, який відзначився сильним снігопадом та рекордними поривами вітру, то він може бути проявом кліматичних змін.

Кліматологи саме такими і прогнозували зміни клімату на території України – деякі природні явища набуватимуть більш різких проявів. Загалом південні циклони є звичним явищем для України в цю пору року, але на цей раз він був більш потужним

- сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азовське море відступило від берегів Криму на півсотню метрів

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф скинула вибухівку на автівку у Бериславі, є поранений

     • 28308 переглядiв

    В Крим повернуть історичні назви кримськотатарською мовою

     • 21321 переглядiв

    Швеція підтримує рішення Фінляндії щодо закриття кордону з рф

     • 21663 переглядiв