ukenru
potuzhniy-zemletrus-skolikhnuv-stolitsyu-indoneziyi

Потужний землетрус сколихнув столицю Індонезії

 • 30736 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У п'ятницю сильний землетрус вразив частину головного індонезійського острова Ява, пошкодивши будівлі та будинки. Однак повідомлень про жертви не надходило. За офіційними даними, небезпеки цунамі немає. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Геологічна служба США повідомила, що землетрус магнітудою 6,6 стався в Індійському океані приблизно 88 км на південний захід від Лабуана, прибережного міста в провінції Бантен. Епіцентр поштовхів перебував на глибині 37 кілометрів.

Голова Індонезійського агентства метеорології, кліматології та геофізики Двікоріта Карнаваті, заявив, що небезпеки цунамі немає, але попередив про можливі повторні підземні поштовхи.

Багатоповерхівки у столиці Джакарті хиталися понад 10 секунд. Людей масово евакуювали з будівель на вулиці. У містах-супутниках Тангеранг, Богор та Бекасі сильно трясло навіть двоповерхові будинки.

Додамо

Землетруси часто трапляються біля великого архіпелагу, але у Джакарті вони відчуваються рідко.
Індонезія схильна до сейсмічних потрясінь через своє розташування на великих геологічних розломах, відомих як Тихоокеанське "вогняне кільце".

У січні минулого року в провінції Західний Сулавесі внаслідок землетрусу магнітудою 6,2 загинули щонайменше 105 людей і близько 6500 отримали поранення.

У 2004 році надзвичайно потужний землетрус в Індійському океані викликав цунамі, яке забрало життя понад 230 000 людей у ​​дюжині країн, більшість із них в індонезійській провінції Ачех.

Українські Національні Новини

Новини Світу