potochniy-riven-vidobutku-nafti-opek-trivatime-do-kintsya-roku-saudivska-araviya

Поточний рівень видобутку нафти ОПЕК+ триватиме до кінця року – Саудівська Аравія

 • 519798 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив, що поточна угода ОПЕК+ щодо видобутку нафти була укладена до кінця року, інформує УНН.

Деталі

В інтерв'ю, опублікованому Energy Aspects, міністр сказав, що нафтова група не може збільшити видобуток, ґрунтуючись виключно на початкових сигналах.

«Угода, яку ми уклали у жовтні, діє до кінця року. І крапка», - сказав він.

Цього тижня ОПЕК підвищила свій прогноз зростання світового попиту на нафту в 2023 році на тлі ослаблення Китаєм обмежень, пов'язаних із COVID.

Принц Абдулазіз також сказав, що досі неясно, як довго триватиме глобальне посилення грошово-кредитної та фіскальної політики.

"Все ще невідомо, наскільки ще може зрости інфляція і як на неї відреагують центральні банки з урахуванням їхнього мандату".

Принц звинуватив Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), яке базується в Парижі, і його початкові прогнози в падінні видобутку в росії на 3 мільйони барелів на добу.

"Це не моє рішення, я поважаю це рішення", - сказав він, маючи на увазі продаж адміністрацією США нафти зі своїх запасів минулого року, щоб знизити ціни на нафту, які виросли через вторгнення росії в Україну.

"У цьому винне МЕА через крики та залякування, які вони зробили про те, скільки росія втратить у плані свого видобутку".

Додамо

ОПЕК+, до якої входять Організація країн-експортерів нафти та союзники, такі як росія, у жовтні домовилися скоротити цільові показники видобутку нафти на 2 мільйони барелів на добу до кінця 2023 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Гренландці звинувачують Данію в порушенні прав людини

     • 582396 переглядiв